Skip to content
Akis Food Tour: Ο Άκης Πετρετζίκης συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Κέρκυρα

Akis Food Tour: Ο Άκης Πετρετζίκης συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Κέρκυρα


Σοφία Αλεξίου
Τι πρέπει να ξέρετε…
  • Ο Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Κέρκυρα για ένα νέο γαστρονομικό επεισόδιο του Akis’ Food Tour.
  • Εξερευνά τοπικά χωριά, δοκιμάζει παραδοσιακά αλλαντικά, μαντολάτο, μακαρόν και τοπικά πιάτα.
  • Το επεισόδιο προβάλλεται απόψε, Σάββατο 06 Δεκεμβρίου, στις 20:45 στον Alpha.
  • Αναδεικνύεται η γαστρονομική ταυτότητα της Κέρκυρας και οι άνθρωποι πίσω από τις συνταγές.

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το Akis’ Food Tour, μας μεταφέρει σε μια νέα αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια στην Κέρκυρα. Ο Άκης Πετρετζίκης εξερευνά τα χωριά, τα εργαστήρια και τις κουζίνες του νησιού, ανακαλύπτοντας παραδοσιακές συνταγές και τοπικές λιχουδιές. Το επεισόδιο θα προβληθεί απόψε, Σάββατο 06 Δεκεμβρίου, στις 20:45 στον Alpha.

Αυτή η νέα γαστρονομική εξόρμηση του Άκη Πετρετζίκη έρχεται ως συνέχεια των επιτυχημένων προηγούμενων επεισοδίων της εκπομπής Akis’ Food Tour, η οποία έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Η εκπομπή συνεχίζει να αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, εστιάζοντας στις τοπικές ιδιαιτερότητες και τους ανθρώπους που διατηρούν ζωντανή την παράδοση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η γαστρονομική εξερεύνηση της Κέρκυρας

Η αρχοντική Κέρκυρα, ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και επιρροές, αποτελεί τον επόμενο σταθμό στο γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη. Ο αγαπημένος σεφ ξεκινά το ταξίδι του από το γραφικό χωριό Λάκωνες, όπου στο παραδοσιακό καφενείο του Νίκου απολαμβάνει ένα αυθεντικό κερκυραϊκό πρωινό με φρέσκο ψωμί, βούτυρο Κερκύρας και μαρμελάδα κουμ κουάτ. Η περιήγησή του συνεχίζεται στους Δουκάδες, όπου επισκέπτεται την οικογενειακή αλλαντοποιία των αδερφών Μιχαλά.

Εκεί, ο Άκης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακά καπνιστά αλλαντικά, προτού κατευθυνθεί στο σπίτι τους για να γευτεί ένα αυθεντικό σουφρίτο, ένα χαρακτηριστικό πιάτο της κερκυραϊκής κουζίνας, με θέα την Παλαιοκαστρίτσα. Ο δρόμος τον οδηγεί στη συνέχεια στο εργαστήριο του Κωνσταντίνου Λάζαρη, ενός δημιουργού που φτιάχνει γλυκά βασισμένα στις επτανησιακές παραδόσεις. Ο Κωνσταντίνος του δείχνει όλα τα στάδια της παρασκευής του μαντολάτου, του παραδοσιακού χειροποίητου γλυκίσματος με καβουρδισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και μαρέγκα.

Από το μαντολάτο στο κερκυραϊκό ψάρι «μπιάνκο»

Η γλυκιά περιπέτεια του Άκη δεν σταματά στο μαντολάτο. Στην Πόλη της Κέρκυρας, η Αγγελική και ο Βαγγέλης τον υποδέχονται στο ζαχαροπλαστείο τους, όπου δοκιμάζει τα περίφημα μακαρόν τους. Αυτά τα μακαρόν παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, προσφέροντας γεύσεις όπως ένα μακαρόν φτιαγμένο με νούμπουλο, συκομαΐδα και ξινομυζήθρα, μια δημιουργία που αντικατοπτρίζει την αγάπη τους για την πρώτη ύλη. Η μέρα περιλαμβάνει επίσης μια ξενάγηση στη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών και ένα γεύμα με θέα το Ποντικονήσι, όπου ο Άκης δοκιμάζει το κερκυραϊκό ψάρι «μπιάνκο».

Προτεινόμενο Ναταλία Γερμανού: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δεν ήταν καλός φωνητικά στην αρχή, λέει με σεβασμό Ναταλία Γερμανού: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δεν ήταν καλός φωνητικά στην αρχή, λέει με σεβασμό

Το βροχερό απόγευμα του σεφ ολοκληρώνεται στον «Αμπελώνα», τη γαστρονομική όαση της Βασιλικής Καρούνου, η οποία αγαπάει ιδιαίτερα τις παραδοσιακές συνταγές. Η Βασιλική ετοιμάζει για τον Άκη το πιάτο ντόλτσε γκάρμπο, ένα γλυκόξινο χοιρινό με μέλι, ξύδι, ζάχαρη και δενδρολίβανο, ένα απολαυστικό και ιδιαίτερο φαγητό της κερκυραϊκής κουζίνας.

Οι γεύσεις της επόμενης μέρας και το φινάλε

Η επόμενη μέρα ξεκινά με μια επίσκεψη στο γαλακτοπωλείο του Περικλή Αλέξη, ένα θρυλικό στέκι της πόλης από το 1950. Εκεί, ανάμεσα σε πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλο και γιαούρτι, ο Άκης μαθαίνει την ιστορία του κερκυραϊκού βουτύρου που έστελνε ο Αριστοτέλης Ωνάσης με αεροπλάνο στην Τζάκι Κένεντι. Επόμενη στάση είναι το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του Παπαγιώργη, που λειτουργεί από το 1924 και φημίζεται για τα παγωτά του.

Λίγο αργότερα, ο Άκης συναντιέται με τον Τάσο Ανδριώτη, ο οποίος τον ξεναγεί σε έναν παραδοσιακό ελαιώνα, όπου η συγκομιδή των ελιών γίνεται με παλιές μεθόδους. Η μέρα ολοκληρώνεται στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, ένα μαγευτικό τοπίο όπου ο Άκης και ο Τάσος στήνουν μια αυτοσχέδια μαγειρική στην παραλία. Αυτό το επεισόδιο του Akis’ Food Tour αναδεικνύει τη μοναδική γαστρονομική ταυτότητα της Κέρκυρας και τους ανθρώπους που τη διαμορφώνουν, προσφέροντας στους τηλεθεατές μια ολοκληρωμένη εικόνα του νησιού.

Οι τηλεθεατές και οι κριτικοί αναμένουν με ενδιαφέρον κάθε νέο επεισόδιο του Akis’ Food Tour, καθώς η εκπομπή έχει καταφέρει να συνδυάσει την ψυχαγωγία με την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και της γαστρονομίας. Η προσέγγιση του Άκη Πετρετζίκη, που εστιάζει στις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τις συνταγές, έχει κερδίσει το κοινό, ενισχύοντας την εκτίμηση για την ελληνική παράδοση και την ποικιλομορφία των τοπικών προϊόντων.

Η επόμενη μέρα για την κερκυραϊκή γαστρονομία

Το επεισόδιο στην Κέρκυρα δεν αποτελεί απλώς ένα ταξίδι γεύσεων, αλλά μια βαθιά βουτιά στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Μέσα από τις συναντήσεις του Άκη με τους ντόπιους παραγωγούς και τους μάγειρες, αναδεικνύονται όχι μόνο οι συνταγές, αλλά και το μεράκι, η ιστορία και η αγάπη που κρύβονται πίσω από κάθε πιάτο. Η εκπομπή συμβάλλει στην προβολή της Κέρκυρας ως γαστρονομικού προορισμού, ενθαρρύνοντας τους θεατές να ανακαλύψουν τις δικές τους γευστικές περιπέτειες και να στηρίξουν την τοπική παραγωγή.

Τι πρέπει να ξέρετε: Όσα πρέπει να ξέρετε για το επεισόδιο στην Κέρκυρα

Τι θα δούμε στο επεισόδιο του Akis’ Food Tour στην Κέρκυρα;

Στο επεισόδιο του Akis’ Food Tour στην Κέρκυρα, ο Άκης Πετρετζίκης εξερευνά παραδοσιακά χωριά, δοκιμάζει τοπικές λιχουδιές όπως σουφρίτο, μαντολάτο, μακαρόν και ψάρι «μπιάνκο», και συναντά τους ανθρώπους πίσω από τις συνταγές.

Ποιες παραδοσιακές γεύσεις δοκιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης στην Κέρκυρα;

Ο Άκης δοκιμάζει παραδοσιακό πρωινό με κουμ κουάτ, καπνιστά αλλαντικά, αυθεντικό σουφρίτο, μαντολάτο, μακαρόν με τοπικά υλικά, κερκυραϊκό ψάρι «μπιάνκο» και ντόλτσε γκάρμπο.

Πότε προβάλλεται το επεισόδιο του Akis’ Food Tour από την Κέρκυρα;

Το επεισόδιο του Akis’ Food Tour από την Κέρκυρα προβάλλεται απόψε, Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025, στις 20:45 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ποια είναι η ιστορία του κερκυραϊκού βουτύρου που αναφέρεται στην εκπομπή;

Στο γαλακτοπωλείο του Περικλή Αλέξη, ο Άκης μαθαίνει την ιστορία του κερκυραϊκού βουτύρου που έστελνε ο Αριστοτέλης Ωνάσης με αεροπλάνο στην Τζάκι Κένεντι, αναδεικνύοντας την ιστορική του αξία.
Η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται αποκλειστικά με την τοποθέτηση ενεργού συνδέσμου (link) προς την πηγή.

Προτεινόμενα

  1. 1
    Πέτρος Κωστόπουλος: Η αλήθεια για την υγεία του Άγγελου Λάτσιου και η οικογενειακή στιγμή
  2. 2
    Άννα Βίσση: Λαμπερή πρεμιέρα στο hotel ermou με ένα ασφυκτικά γεμάτο κέντρο
  3. 3
    Happy Hours: Η Μάγδα Τσέγκου μας ταξιδεύει σε γαϊδουροχώρα και παραμυθοπωλείο

Ροή Ειδήσεων

Προτεινόμενα