Skip to content

Το ψητό ρολό χοιρινού του Πέτρου Συρίγου

Το ψητό ρολό χοιρινού του Πέτρου Συρίγου
Σοφία Αλεξίου

Ένα πλούσιο γιορτινό πιάτοέως 2,5 κιλά χοιρινό, γεμίζει με Kerrygold Regato και ψητές πιπεριές, ενώ ψήνεται μαζί με baby πατάτες για ένα πλήρες γεύμα. συνταγές χοιρινού προτείνουν παρόμοιες προσεγγίσεις για μεγάλες συνταγές που σερβίρονται σε παρέες.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για την κύρια γέμιση και το ρολό ο σεφ χρησιμοποιεί συγκεκριμένα υλικά που δίνουν χαρακτήρα στο πιάτο. Στο κέντρο της συνταγής βρίσκεται το Kerrygold Regato

  • 2,5 κιλά σπάλα ή λαιμός χοιρινός
  • 2 κ.τ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 500 γρ. Kerrygold Regato Classic ΠΟΠ
  • θυμάρι και δεντρολίβανο
  • αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)
  • 2 κιλά πατάτες baby

Τα υλικά αυτά είναι αρκετά για να γεμίσουν και να ψήσουν ένα μεγάλο ρολό, ενώ με μικρές τροποποιήσεις μπορείτε να προσαρμόσετε τις αναλογίες. Μικρές αλλαγές στα μυρωδικά ή στο τυρί αλλάζουν το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να απαιτούν επιπλέον τεχνικές επάρκειας.

Προετοιμασία του ρολού

Ξεκινήστε ανοίγοντας τη σπάλα ή τον λαιμό σε μια επίπεδη επιφάνεια και αλείψτε την με μουστάρδα για να στερεώσει το γέμισμα. Στη συνέχεια, πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο τυρί, τοποθετώντας πάνω τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Η σωστή τοποθέτηση του γέμισματος εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή της γεύσης κατά το ψήσιμο. Σωστή τοποθέτηση του γέμισματος αποτρέπει την έξοδο υγρών και διατηρεί το ρολό συμπαγές. γεμιστό ρολό περιγράφεται σε παλαιότερες συνταγές με παρόμοιες τεχνικές.

Τυλίξτε το κρέας σε ρολό και δεσίστε σφιχτά με περόνες ή σπάγκο κουζίνας. Αλείψτε έξω την επιφάνεια με λάδι και πασπαλίστε θυμάρι και δεντρολίβανο για να δημιουργηθεί κρούστα κατά το ψήσιμο. Σφιχτό δέσιμο και σωστό αλείμμα εξασφαλίζουν ομοιόμορφο ψήσιμο στην επιφάνεια του ρολού.

Για πιο γλυκιά νότα, προσθέστε μικρή ποσότητα αποξηραμένων φρούτων στο εσωτερικό, αν το επιθυμείτε.

Τοποθετήστε τις πατάτες baby γύρω από το ρολό σε ένα βαθύ ταψί και ραντίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Οι πατάτες θα ψηθούν μαζί με το κρέας και θα απορροφήσουν τα ζουμιά του, προσφέροντας πιο έντονη γεύση. Ψητές πατάτες δίπλα στο ρολό δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο πιάτο. πατάτες φούρνου άρθρα συζητούν τεχνικές για να γίνουν τραγανές και αφράτες.

Προτεινόμενο Αυτό που συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι Αυτό που συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι

Ψήσιμο και χρόνοι

Ψήστε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να δημιουργηθεί χρυσαφένια κρούστα και το εσωτερικό να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνετε περιστασιακά για να διατηρήσετε την υγρασία. Σταθερή θερμοκρασία και ελεγχόμενο περιχύσιμο βελτιώνουν την υφή του κρέατος.

Αν επιθυμείτε, καλύψτε το ρολό με αλουμινόχαρτο για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και αφαιρέστε το στο τελείωμα για να πάρει χρώμα. Η τεχνική αυτή βοηθάει στο να παραμείνει το κρέας ζουμερό χωρίς να καεί η επιφάνεια. Κάλυψη και χρώμα είναι απλές κινήσεις που αναδεικνύουν το πιάτο.

Σερβίρισμα και μικρές συμβουλές

Αφήστε το ρολό να “ξεκουραστεί” για λίγα λεπτά πριν το κόψετε, ώστε οι χυμοί να αναδιανεμηθούν και να μην χαθούν στο κόψιμο. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με τις baby πατάτες και σαλάτα της επιλογής σας. Σωστό κόψιμο εξασφαλίζει όμορφες μερίδες και καλύτερη παρουσίαση.

Στην εκπομπή Super Κατερίνα ο σεφ τόνισε τη σημασία της ξεκούρασης μετά το ψήσιμο.

Μικρές παραλλαγές όπως να αντικαταστήσετε μέρος του τυριού με άλλο σκληρό τυρί ή να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα, μπορούν να προσαρμόσουν το πιάτο σε διαφορετικά γούστα. Προσαρμογή γεύσεων δίνει ευελιξία χωρίς να αλλάζει η βασική τεχνική. πιπεριές Φλωρίνης προσθέτουν γλυκύτητα και χρώμα στο εσωτερικό.

Μια ολοκληρωμένη επιλογή για επίσημο τραπέζι ή Κυριακάτικο γεύμα, το ρολό χοιρινό γεμιστό που παρουσίασε ο Πέτρος Συρίγος συνδυάζει απλή προετοιμασία με εντυπωσιακό αποτέλεσμα και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις προτιμήσεις της οικογένειας.

Προτεινόμενα

  1. 1
    Μια μελομακαρονόπιτα με μέλι και σοκολάτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
  2. 2
    Κρητική σαλάτα ντάκος
  3. 3
    Παραδοσιακά μικρά αρτοσκευάσματα της Σύρου

Ροή Ειδήσεων

Προτεινόμενα